A nie lepiej kupić motocykl z państwa np Niemcy,Kanada gdzie są już dławione i mają na to stosowne papiery ?,poszukaj w necie gdzie są najostrzejsze restrykcje i motocykle są już "kastrowane" przez producenta na dany region ;).z reszta ostatnio było afera co koleś załatwiał dzieciaką papiery 125 na 50 ze niby kastrowane :)
a swoją droga juz "kastrowałem" "motorowery" zakładasz odpowiednie ograniczniki mechaniczne i elektroniczne wystawiasz pieczątkę i z głowy. w moim przypadku (2) kolesią zabrali dokumenty, żeby je odzyskać potrzebowali ode mnie papier ze zostały wykastrowane :)
Myślałem nad kupnem z niemiec ale to wchodzi w rachubę tylko kupno bezpośrednio od handlarza.
A jak bym kupił w PL motocykl i żeby go zarejestrować jako "wykastrowanego" to co trzeba z nim zrobić ?
Bo założenie jakiejś tam zwężki w króćcach czy gaźnikach zapewne by tą moc ograniczyło o te wymagane 10-20 Koni tylko jak wygląda sprawa z biurokracją?
Przede wszystkim stosowny papier pewnie i z pokwitowaniem z hamowni.:) jeśli chodzi o kastrowanie to mają np zaślepione połowę króćców,mniejsze dysze, zwężenia w wydechu ,czy elektroniczne blokady obrotów :)
Myślałem nad kupnem z niemiec ale to wchodzi w rachubę tylko kupno bezpośrednio od handlarza.
A jak bym kupił w PL motocykl i żeby go zarejestrować jako "wykastrowanego" to co trzeba z nim zrobić ?
Bo założenie jakiejś tam zwężki w króćcach czy gaźnikach zapewne by tą moc ograniczyło o te wymagane 10-20 Koni tylko jak wygląda sprawa z biurokracją?
Marcin nie kombinuj, więcej będziesz miał z tego szkody niż pożytku.Poczytaj troszkę ile kosztuje odblokowanie silnika a miną CI głupie pomysły:)
Gregor, Pewnie tak, niestety do prawka muszę czekać więc chociaż próbuje sam siebie pocieszyć :)
Na 99% Obok mojego "łosiowatego" w mam nadzieję niedalekiej przyszłości stanie VT 600:)
(kurde no ja już chce prawko)
Tetragamatron napisał(a):
tak patrze masz 17 lat to na 4-mce przed 18 możesz się zapisać na prawko i cie powinno ominąć :)
Dokładnie mówiąc to mam 16 a urodziny 21 grudnia więc nie dam rady.
Puki co muszę się zadowoli "łosiowatym" bo o przesiadce na 125 nie ma mowy.
Teoretycznie to mógłbym już mieć shadow /dragstar 125 ale mój budżet tego nie wytrzyma.